2008-07-22

RSS og Google Reader

De fleste er villige til å sjekke nettsider som er viktige for dem flere ganger om dagen. Hvorfor ikke bare få dem levert "på døra"? Teknologien for dette heter .rss (eller atom, som er nyere, men mindre brukt). Dersom man har lyst til å få innhold fra nyhetskilder som oppdateres ofte (som blogger og nettaviser) kan man legge inn en lenke til en slik fil i et leserprogram, og så blir det levert automatisk dit med en gang det blir utgitt. Det jeg synes er mest praktisk er Google Reader. Det gir deg oppdateringene hvor som helst, siden det er en nettside. I tillegg tar det ikke opp plass på harddisken (slik det ville gjort dersom det hadde vært et program på datamaskinen din).

Det er lett å bruke - idet du åpner det ser du en navigasjonsmeny på venstre side, og den viktigste knappen er "Legg til abonnement". Der skal man lime inn lenker til nyhetskilder man har bruk for. Dersom man lurer på om en side kan fås som nyhetskilde er det bare å se etter følgende ikon:
Dette befinner seg av og til i adressefeltet og av og til rundt om på siden. Dersom man trykker på dette ikonet eller lignende linker kommer man til selve "filen" - en feed- og dersom man skal ha denne lagt inn i readeren må man kopiere adressen og lime inn denne under "Legg til abonnement. For eksempel kommer du til denne bloggens feed ved å trykke på ikonet "Subscribe in a reader" under "Feedburner" i menyen på høyre side. Deretter kopierer du adressen fra adressefeltet (http://feeds.feedburner.com/ForbedreDinPc) og limer inn dette. Deretter kommer alle oppdateringer direkte til deg, i stedet for at du må følge med hele tiden.

Hvis man bruker reader, trenger man kun å åpne en side når man starter nettleseren sin. En ypperlig startside, og det hadde vært svært hyggelig om dere la til min blogg i leseren deres, og anbefalte alle vennene deres å gjøre det.

Ingen kommentarer: