2008-07-05

Mozilla Weave

Det er visse folk som leverer og aldri skuffer. Mozilla er en av dem. For det første leverer de en av verdens beste nettlesere, for det andre en av verdens beste epostløsninger (Thunderbird) og nå har de lansert noe som man kan legge til som nummer tre; en nettlesersynkroniseringsløsning.

Denne utvidelsen til Firefox kalles Mozilla Weave, og kan sammenlignes med Operas nyeste løsning, kalt Opera Link. Poenget med Opera Link og Weave er å synkronisere personlig data mellom nettlesere som du bruker på forskjellige steder i livet ditt. Du har kanskje skole eller jobb der du bruker en nettleser, en mobiltelefon du surfer med og en nettleser til hjemme. Og i så fall har du sikkert irritert deg over å ha måttet legge inn tre ganger; bokmerker, passord, utvidelser og lignende.

Derfor har man Weave, som har som mål å klare å ta vare på alt fra gang til gang du bruker Firefox. Man kan lage seg en konto for alle opplysningene sine, og deretter kan man gå i gang med å synkronisere faner, historikk, bokmerker og passord mellom nettleserne sine. Jeg klarte å sette den opp ganske lett, alt jeg trengte å gjøre var å legge til utvidelsen i Firefox og lage en konto, som dere kan se på bildet under.

For øyeblikket er Weave kun i versjon 0.2 (den blir først verdig en éner når produsentene har lagt inn alle funksjoner de først satte seg som mål og den er stabil), men det er ingen ting galt i å være tidlig ute. Foreløpig vil jeg være forsiktig med å legge inn passord, siden denne funksjonen er på et tidlig og eksperimentelt stadium, og den dermed kanskje er litt sårbar for hacking.

Tjenesten er veldig enkel å bruke (etter første innlogging trenger du ikke å gjøre noenting), og kan til og med avskaffe utvidelsen Foxmarks.

Ingen kommentarer: