2008-06-13

Linjetest

Når du kjøper deg nett betaler du for en viss hastighet. Eller, egentlig ikke; du betaler for å få opptil en viss hastighet. Hvis du betaler for 2.5 mbps betyr dette at du har opptil denne hastigheten. Derfor kan det være greit å få vite hvor rask linja di er. Nei, måten du finner dette ut på er ikke å holde musa di over ikonet for trådløst nettverk, her får du hastigheten for trafikken mellom deg og ruteren din.

Det er mange bredbåndstester, men det beste er å velge en bredbåndstest fra Norge. Den enkleste å huske er linjetest.no, som er laget av bredbåndsleverandøren Dataguard (derfor kan de kanskje ha jukset og gitt sine egne kunder bedre resultater?), men ITavisen har også sitt eget speedometer. Forskjellen på ITavisens og Dataguards tester er hvordan resultatene blir brukt; Dataguards resultater brukes bare til deg selv, mens ITavisen bruker resultatene sine til å se hvilke internettleverandører som er best. Hver månedtilbyr nettsiden en statistikk over hvilke nettleverandører som gir deg best hastighet for pengene, resultatene fra mai ligger ute.

Slik jeg ser det er ITavisen best å bruke når man trenger en mer omfattende test, mens linjetest er mer for en enkel test. I tillegg bidrar du til å lage statistikk når du bruker ITavisen, som driver bredbåndsmarkedet fremover. Faktisk viser det seg at de som er verst på å levere hastighet er de som har størst markedsandel, noe som strider mot det en skulle tro.

Ingen kommentarer: