2008-06-22

Firefox-rekordforsøket svært vellykket

For mindre enn en uke siden benket nerder over hele verden seg for å laste ned den nyeste versjonen av deres favorittnettleser og få mennesker de kjente med på det. Firefox 3.0 skulle sette den første verdensrekorden i antall nedlastinger på 24 timer.

Alt man kan si er at vi (alle mennesker på jorda) klarte oss ganske bra. Målet for nedlastingsdagen var å få fem millioner nedlastinger; det var et anslag som menneskene bak mente var svært høyt (med tanke på at antall nedlastinger den dagen Firefox 2.0 kom ut var 1,6 millioner). Vi endte opp med å klare 8,7 millioner nedlastinger.

8,7 millioner nedlastinger høres ganske lite ut; verdens befolkning er på 6 milliarder mennesker (og noen par hundre millioner til), men mange av disse har ikke tilgang til datamaskiner (dessverre). Man kan dermed trekke vekk halvparten av verdens befolkning fra regnestykket, og vi står igjen med tre milliarder mennesker. Jeg vil igjen anta at kun omtrent halvparten av disse igjen har tilgang til internett eller datamaskin (det er svært mange eldre og en god del barn i den vestlige verden) og dermed kan vi si at omtrent 1,5 millarder hadde muligheten til å delta. Dermed kan vi si at omtrent én av 250 som hadde muligheten til å delta deltok, en ganske god rekord med andre ord.

Uansett, hvis du ikke ennå har byttet til Firefox må du gå inn på hjemmesiden deres og laste ned den ganske kjapt. Begynn så å sette deg inn i de gode funksjonene; Firefox leser ikke bare nettet, men kan forandre opplevelsen din av det ved å bruke masse nyttige plugins. For eksempel kan du kvitte deg med all reklame ved å bruke Adblock Plus (som jeg har skrevet om tidligere). Bli med på å bruke den raskest voksende nettleseren i verden du også.

Ingen kommentarer: