2008-05-13

Forbedre 24/7

Nå har antallet besøkende på denne bloggen bare blitt høyere og høyere. Faktisk er vi oppe i over 40 treff daglig, og av de nesten tusen treffene bloggen har hatt totalt, har 1/3 vært i mai, den siste måneden. Altså går ting fremover, heldigvis.

Jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle få mer enn 500 treff på bloggen før jeg ble lei og lot den bli med i WWW-himmelen som et tegn på at det en gang var en liten gutt som håpet på å bli en kjent skribent.

Uansett, jeg bruker StatCounter for å finne ut alt dette, en meget bra tjeneste jeg kan anbefale alle som driver en blogg. I tillegg til kun å telle treff, kan jeg se masse data om de som har vært her (hårfarge, sivilstatus, alder, bilde osv). En av de artigste tingene man kan gjøre er å se hvor folk kom fra, hvilke sider de var på før de trykket på en link hit. Jeg har en god del besøkende fra Kvasir, og jeg kan se hva disse har søkt på. Ingen søkemotor er perfekt, og en god del kommer med spørsmål de ikke kan få svar på fra bloggen slik den er akkurat nå (som for eksempel hvordan man skal hindre noen i å se inn i PC-en din fra siden...). Uansett, visjonen til denne siden er jo å hjelpe folk med hva enn de trenger hjelp til, så derfor opprettet jeg en epostadresse som du kan spørre spørsmål om alt til. Alt.

Det vil si, du kan spørre om ting som holder seg innenfor det du tror er mitt kunnskapsområde. Altså, dropp sport, og du kan spørre om alt rundt det, men det er bra om det holder seg innenfor temaet til bloggen. Spørsmålet trenger ikke å være konkret eller spesielt smart. For eksempel kan du spørre "Jeg kjeder meg. Hva burde jeg gjøre nå?" [prøv Linux] eller "Burde jeg egentlig prøve Linux?" [Ja, jeg sa jo akkurat det] og "Hvis universet skulle vært laget av én kjendis, hvem burde det vært?" [Pia Tjelta eller Lars Monsen, men jeg går for Pia Tjelta]. Så send en mail til forbedre[ætt]gmail[dått]com med et bra spørsmål.

Og nå spør sikkert folk seg "Hvorfor skriver han epostadresser så rart? Vi pleier jo å bruke @ og ordentlig punktum?" Det er for å beskytte meg mot spam. OK, jeg skal innrømme at det er litt morsomt med Dr. Tom som hele tiden vil at jeg skal kjøpe penisforstørrelsespiller fordi jeg ikke liker kroppen min, men det er slitsomt. Nesten all spam kommer av at man har programmer som skanner websider etter epostadresser, for så å spamme dem til døds. Derfor må man skrive epostadressen sin slik, og helst variere litt fra gang til gang, og så unngår man spam.

1 kommentar:

Ingunn sa...

Et blogg som som du kanskje vil finne interessant er: CogDogBlog