2008-08-16

Raskere Firefox

Firefox er allerede en svært rask nettleser, men fortsatt kan den avanserte brukeren sette opp hastigheten ved å bruke noen ganske lette triks inne i den hellige avdelingen "about:config" som jeg tidligere har nevnt.

Start det hele med å skrive inn "about:config" i adresselinjen og - dersom du ikke har skrudd av advarselen - love at du skal være forsiktig.

Det første trikset gjelder å sette opp antallet HTTP-forespørsler. Vanligvis vil nettleseren din sende en forespørsel og vente på et svar fra serveren før den sender en ny, men dersom du gjør noen ørsmå justeringer vil den sende flere forespørsler på en gang, og dermed øke hastighheten.

Skriv inn "pipelining" i filtere (øverst på siden), og finn de tre som heter
  • network.http.pipelining
  • network.http.pipelining.maxrequests
  • network.http.proxy.pipelining
Den første vil være satt til false. Dobbeltklikk for å sette denne til true, og du vil skru på pipelining. Den andre vil være satt til fire, denne kan du sette til et annet stort tall når du har dobbeltklikket på (30 er greit), og dette vil bestemme antallet forespørsler du sender. Den siste vil bestemme om du skal bruke dette også når du logger inn via en proxy-server (ofte brukt på store nettverk), og denne skal du sette til true.

Den andre gjelder tiden nettleseren venter før den gjør noe med informasjonen den har mottatt. Her skal du lage et helt nytt innlegg, så høyreklikk og velg "Ny > tall". Skriv inn "nglayout.initialpaint.delay" og deretter "0". Nå vil du oppleve en fartsøkning.

Kilde: "Speed up Firefox" - Lifehacker 2005-01-22

Ingen kommentarer: