2008-04-03

AVG Free Edition

Microsoft har helt siden Internett kom blitt kritisert for å ha dårlig sikkerhet mot trusler. Faktisk var det i 2005 hele 144 000 registrerte virus for operativsystemet (og tallet har grodd flittig siden). Til sammenligning er det rundt 40 virus for Mac og 40 for Linux, og ingen av dem har spredd seg og gjort stor skade. Til sammenligning er antall virus for Linux og Mac tilsammen i forhold til Windows omtrent som forholdet mellom høyden på to pannekaker i forhold til en boligblokk.

Siden Microsoft ikke trenger å gjøre noe med det fordi de nærmest har monopol på datamaskiner (hvor mange her er det som gladelig ville bytte til Linux eller Mac nå?), må vi bare belage oss på å bruke antivirusprogramvare i fremtiden. Men 300 kroner i året er vel ærlig talt litt kjipt å måtte betale resten av livet ditt?

Derfor har man AVG Free Edition. Det utvikles av Grisoft, som også selger litt mer avansert antivirusprogramvare. Det som er bra med AVG er at det laster ned oppdateringer daglig (i motsetning til Norton) slik at du er 100% oppdatert hver eneste dag, i tillegg til at det er en virkelig lettvekter. Det krever lite prosessorkraft og RAM når det kjører (i motsetning til Norton, som tar ALL systemkraft, tro meg), og er enkelt å bruke (installering skjer med 3-4 klikk, og nesten alt er automatisk deretter). De leverer også en "professional"-utgave, men denne inneholder bare noen flere funksjoner.

AVG kjører et søk hver gang du starter PC-en, som kan være greit for de som vil være helt trygge. Denne funksjonen kan man slå av dersom man ikke trenger den (som jeg). Som med alle antivirusprogrammer kan du kjøre søk gjennom enkeltfiler ved å høyreklikke på filen og velge dette (gjør dette med alle filer du laster ned fra nettet!).

Og som en siste påminnelse: Hvis du har lyst til å bli kvitt alt virusmaset, bytt til Mac eller Linux (sistnevnte er gratis, spør meg til råds...)

Ingen kommentarer: