2009-06-23

Prosjekter for fridager

Nå er det blitt sommer. I den anledning tenkte jeg at det ville passe bedre for de fleste å få noe å henge fingrene i heller enn et program. Noen dager hver sommer liker jeg å ta litt tid for meg selv å få gjort unna ting jeg har lyst til å få gjort på, som å lese bøker og rydde, men det er også greit å ta seg tid til å rydde opp på datamaskinen eller lære noe. Så her er en kort liste:

Lære deg touch (eller konverter til Dvorak)

Å kunne touch er en av de beste jobbegenskapene du kan ha og egentlig ikke så vanskelig. Det finnes mange gode undervisere på nettet; jeg lærte meg det på sense-lang, men har senere blitt tipset om TypingWeb, som gjør det mulig å se fremgangen din dersom du registrerer deg for en konto, og jeg tror jeg vil anbefale denne til de som er seriøse. Jeg anbefaler folk å lære seg touch på Dvorak-tastatur fremfor Qwerty, og dersom du allerede kan touch på Qwerty, lær deg Dvorak (les artikkelen min om Dvorak).

Rydd opp
Last ned CCleaner og fjern alle søppelfiler. Last ned Defraggler og defragmenter harddisken din. Deretter kan du rydde opp i det rotet du garantert har laget i Mine dokumenter gjennom året som har gått. Om du har noen filer du vil sikre eller dele over flere datamaskiner, last ned og installer Dropbox. Og når du er ferdig, rydd rommet ditt.


Lær deg å programmere eller utforme nettsteder
Å programmere er gøy og ikke så veldig vanskelig. Jeg har nesten ferdigoversatt en manual for språket Python til norsk, som heter "A byte of Python", og dersom du laster ned Notepad++ er du en rask koder på null tid. Eller kanskje har du mer lyst til å drive med nettutforming? HTMLDog.com er en god ressurs for å lære seg det meste om hvordan du utformer nettside.

Illustrasjon: Landscape - Green View, Halla, CC-BY av Olof S fra Flickr

1 kommentar:

Ingunn sa...

Strålende forslag. Jeg håper mange følger dem. Som mor setter jeg også stor pris på forslaget om å rydde rommet i samme slengen. God sommer!