2008-02-10

Ta tilbake 20 % av båndbredden din

OPPDATERING: På 2008-08-06 ble dette erklært for en myte av Lifehacker. Artikkelen ligger nå kun ute av nostalgiske grunner.

Du kommer kanskje til å få et lite sjokk her, men Microsoft tar 20 % av båndbredden din til seg selv. Dette reserverer de som en liten kanal der de kan drive sin egen aktivitet (laste ned sine egne oppdateringer, overvåke PC-en din og så videre), men nå har tiden der du skal ta den tilbake kommet.

OPPDATERING (2008-06-15): Dette tipset har jeg fått rapporter om at ikke virker på Windows XP Home Edition. Jeg vet ikke om det virker på Vista, men man kan jo prøve.

Gå inn på startmenyen din og trykk på "Kjør". Tast så inn "gpedit.msc". Deretter vil du bli tatt til en veiviser. Trykk på "Datamaskinkonfigurasjon" og deretter "Administrative maler". Det sier seg selv at du skal gå inn på "Nettverk". Siste skritt før vi kommer inn på din portal til 25 % raskere internett er å trykke på "QoS-pakkeplanlegging" og til slutt "Begrens båndbredde som kan reserveres".

Microsoft vil prøve å få deg til å tro at den ikke er konfigurert, men trykk på "Aktivert". Da vil du se i en boks like under at det står 20 %. Så det er der de skjuler det... Uansett, sett denne ned til 1 % (0 % er ubegrenset, det vil du ikke), og du vil se forbedringen ganske snart. Kos deg med 25 % raskere nett.

7 kommentarer:

Ingunn sa...

Hei Eirik! Denne bloggen er kjempebra - jeg kommer til å legge den til min Google Reader/Bloglines/ whatever. Jeg er også veldig begeistret for mange av Googles verktøy, men jeg har liten innsikt i det tekniske vedr. pc-bruk, og vil gjerne ha flere tips av f.eks. deg.

Eirik sa...

Takkar, jeg vet ikke om jeg skal ta så mye om det tekniske ettersom det er vanskelig å ta her, men jeg skal prøve å se om jeg får skvist noe inn.

Hvis det allikevel er noen som skulle trenge teknisk hjelp, så er jeg tilgjengelig.

Leif sa...

"gpedit.msc". får feilmelding når jeg skriver denne - har du stavet det rett?

Eirik sa...

Ja, gpedit.msc er rett stavet. Hvis du har Windows Vista er det kanskje forskjellig, for dette tipset er for Windows XP. Forøvrig hyggelig å se at det har kommet folk utenfor Sandvika VGS for å lese. Anbefal den gjerne videre :)

Leif sa...

jeg har xp. Kanskje det ikke er alle maskiner ms stjeler båndbredde fra?? Mvh Leif

Eirik sa...

Gpedit.msc er en samling av diverse lokale innstillinger for maskinen, og jeg tror det er mer sannsynlig at det da er feil, eventuelt restriksjoner på din konto. Dette er en fabrikkinstilling. Dobbeltsjekk at du gjør alt riktig (gpedit.msc uten hermetegn).

PS: Det har virket på samtlige PC-er jeg har vært innom. Prøv det på en annen maskin ;)

Eirik sa...

Forresten har jeg nå en mistanke om at dette kun virker på Windows XP professional og Media Center. Brukere med Home Edition har ikke muligheten til å gjøre noe med det, ser det ut til. Dere får bare finne dere i det ser det ut til.