2008-02-10

Gmail

Jeg har vært gjennom alt. Praktisk talt. Jeg har hatt webmail både fra Hotmail, Yahoo, Nameplanet og lignende. Foreløpig har jeg ikke sett noe bedre enn Gmail, og her er grunnene til at du burde bytte i dag. I tillegg skal jeg klare opp i noen problemer folk kommer over når de skal bytte.

1. Du trenger aldri mer å slette en mail.

Innboksen din vokser hver dag. Bare se selv på Gmails startside, det vokser for hvert sekund. Dette gjør at du kan ha nærmest uendelig mange mail i innboksen. Og vil du ikke ha dem i innboksen fordi de lager rot, kan du bare arkivere den. Da fjerner du den fra innboksen, men den kommer fortsatt i "All mail" og i søkeresultater.

2. Gmail har verdens beste spamfilter

Google katalogiserer spam, og legger dette i "søppel"-innboksen. Hittil har den ikke tatt feil en eneste gang med meg.

3. Gmail kan du laste ned til PC-en din gratis

Du kan bruke et eksternt program til å laste ned mailen din til PC-en din, helt gratis. Microsoft vil ta betalt for dette. Google er litt mer rause, og lar deg få dette uten noen haker.

4. Gmail gir deg tilgang til mange andre tjenester

Google tilbyr mange andre spennende tjenester med en gang du har en konto hos dem. For eksempel har vi deres Google Documents, og selvfølgelig Blogger. YouTube blir også eid av Google.

5. Gmail er gratis. Uansett.

Gmail vil aldri prøve å få deg til å oppgradere til noe annet. Du får alt gratis, i motsetning til hos andre der de vil ta betalt for bedre lagringsplass og så videre. Gmail har dessuten alltid ledet an. Da Gmail kom med én gigabyte, kom de andre med det. Da de kom med to, kom de andre med det. Da de kom med fem, dilta de andre etter. I dag har de seks. Hvem kan matche det?

Så til mytene om Gmail:

1. Jeg kan ikke bruke Messenger med det.

Jo, du registrerer Gmailen din for et Windows Live Passport. Deretter eksporterer du kontaktlisten din i Windows Live Messenger (Kontakter > Lagre direktemeldingskontakter) og importerer dem i din nye konto.

2. Alle vil bli forvirret når jeg begynner å bruke det.

For det første: Det er deres problem hvis de ikke klarer å få det inn i huet sitt etter ett forsøk, for det andre: Du kan registrere Gmail sammen med den andre mailen din. Da kan du velge om du skal sende fra den gamle eller den nye eposten din.

3. Da må jeg sjekke to kontoer.

Nei, det må du ikke. Du kan sette Gmail til å hente alt fra den gamle med POP3 eller lignende saker (dette får du hjelp til av Google, ikke meg). Hvis dette ikke virker kan du sette den gamle til å videresende alt til Gmailen din, voilà.

4. Jeg vil ikke få beskjed med én gang når jeg får en mail.

Du er tydeligvis vant med å få beskjed via Messenger når du får en mail. Du kan i stedet for å bruke Messenger bruke Gmail Notifier. Dette er et program fra Google som gir deg beskjed, uten at du trenger å logge deg på Messenger og bli sagt "Hei, skjera?" til av hundre personer hver gang du bare vil sjekke mailen din.

5. Jeg har hørt et sted at Google leser mailen min på Gmail.

Halvsant. Googles måter å gi reklame på, er å skanne nettsider, finne nøkkelord, og gi reklamer basert på disse. Google har tekstbasert reklame i Gmail, veldig lite synlige, og de skanner mailen din med maskiner som ikke samler inn privat informasjon og gir deg reklame basert på innholdet. Personlig mener jeg det er verre at Microsoft slenger inn reklame i alle mail du sender.

Gmail er det beste du kan få innen webmail akkurat nå, så ta i alle fall en prøvetur. Det er gratis.

2 kommentarer:

Jon sa...

Beklager... men spamfilteret er nok ikke så bra. Det er altfor effektivt. Gikk glipp av en visning på en leilighet fordi eposten om at visningen var blitt flyttet hadde havnet i spam. Og ingenting av innholdet var typiske spam-ord, hele eposten var på norsk. Dette hadde ikke vært et problem vanligvis, siden man uansett må sjekke om spam-filterene tar feil (noe de jo alltid gjør). Men på GMail får man så enormt mye spam at jeg ikke gidder å sjekke spam-katalogen. Ligger over 2000 spam-meldinger der til nå. Hvis noe havner der ved en feil, så får jeg ikke lest det. Katastrofalt.

Eirik sa...

Beklager at jeg er så sen med å svare, men det var synd at noe sånt hadde skjedd. Grunnen til at Gmail gjenkjenner noe som søppelpost er at noen har rapportert inn avsenderen som en avsender før; og dermed har dette skjedd. Uansett har søppelpostfilteret til Gmail blitt kåret til verdens beste mange ganger.

Grunnen til at du har fått så masse spam er mest sannsynlig at du har lagt ut epostadressen din som ren adresse på mange nettsteder. Skriv den heller slik: example [at] example [dot] com heller enn example@example.com

Håper du kommer innom flere ganger.