2008-01-31

Google Web Accelerator

Noe vi alle kjenner til er Google, og mange av oss vet at Google lager en god del nyttige programmer man kan bruke for å forenkle sin hverdag.

I dag har jeg programmet "Google Web Accelerator", som er en plugin (for de uinnvidde er det omtrent som en reservedel i nettleseren din) for Mozilla Firefox og Internet Explorer (for alle Opera-brukere, ikke fortvil, jeg skal forklare senere). Du laster den ned og installerer den, godta alt de ber deg om.

Først vil du se en timer oppe i hjørnet som sier deg hvor mye tid du har spart. Dette går raskt opp mot minuttene, og har du en treg internettforbindelse, vil dette gå høyt opp raskt.

Hvordan virker denne magien? Når du går inn på en nettside laster nettleseren din inn fra denne sidens server (der det hele er lagret). Når du bruker Web Accelerator, laster du inn både fra Googles backup av siden og den egentlige nettsiden. Siden Googles servere er blant verdens raskeste, vil dette gi deg en raskere nettopplevelse.

Pass på, det er visse sider som ikke godtar tilkoblinger fra Web Accelerator, fordi denne bruker noe som heter proxy-innstillinger. Disse sidene er sider der mange folk skriver inn, som Wikipedia og diverse forum. Da må du skru av Web Accelerator for denne siden, noe du gjør ved å trykke på speedometeret og velge "Don't accelerate this website". I tillegg har jeg opplevd problemer med andre sider, så hvis du opplever uforklarlige problemer skrur du den bare av for det spesifikke domenet. Nå har du alt du trenger!

For de som bruker Opera: Gå inn på Verktøy > Innstillinger (Ctrl+F12) og gå inn på fanen avansert. Trykk på nettverk, og deretter "mellomtjenere". Deretter krysser du av for "HTTP", og skriver inn 127.0.0.1 og 9100 i boksen til høyre. Trenger du å unnta visse sider fra Web Accelerator taster du dem inn i boksen nederst.

Ingen kommentarer: