2009-03-21

FileHippo Update Checker

Dersom du har for vane å laste ned mange programmer (som jeg) er det vanskelig å holde styr på at alle er oppdatert. I Ubuntu er en automatisk oppdateringsfunksjon lagt inn i systemet, men det skulle gjerne vært like enkelt i Windows. Et av mine favorittprogrammer er derfor FileHippo Update Checker, fra filnedlastingssiden med samme navn. Den skanner gjennom PC-en din under oppstart (eller når du ber den om det) og finner ut om alt er oppdatert.

Programmet legger seg i systemfeltet, og jeg har ikke merket noen endringer i datamaskinens hastighet. Den kan også tipse deg om betaversjoner av programmer du har installert, dersom du liker å være cutting edge. Dette tror jeg blir det korteste blogginnlegget mitt noensinne, for man trenger ikke mange ord for å beskrive det, annet enn genialt.

2009-03-14

Endelig tilbake, og takk til programvare

Da var jeg endelig tilbake, etter en lang pause. Jeg har opptrådt i revy, noe som har tatt veldig mye tid det siste halve året. Jeg er svært fornøyd med resultatet (det ble en femmer i Aftenposten), og jeg tenker det nå blir litt posting igjen. I alle fall frem til forberedelsene for neste års revy...

I løpet av den kreative prosessen er det et par programmer jeg har kommet til å skylde mye, og som jeg mener det er verdt å takke og anbefale til andre. En slags liten kåring, sortert fra mest prioritert til minst.
  1. Dropbox. Jeg har skrevet et innlegg om programmet før, og takket være en delt mappe kunne alle i revyen dele tekster og alle slags filer lettere enn noen gang. Jeg kommer ikke på noe som kunne erstattet det, og sluttresultatet hadde garantert ikke vært det samme uten. Og dersom du ikke har skaffet deg det ennå og vurderer å skaffe deg det, registrer deg med denne lenken slik at vi begge får litt ekstra lagringsplass.
  2. Microsoft Office Word 2007. Alle sketsjer var innom dette programmet, og 2007-versjonen er den beste hittil. Jeg mener det. Å lage et flott manus var veldig lett (takket være maler).
  3. Audacity. Alle lydfiler jeg redigerte var innom Audacity. Gratis og effektivt, og jeg har aldri trengt noe annet lydredigeringsprogram enn dette. Jeg brukte betaversjonen, og var svært fornøyd - det var lettere å bruke og jeg opplevde ingen knirking.
  4. Microsoft Office OneNote 2007. Alle ideer jeg hadde ble som oftest utredet i OneNote før jeg skrev dem ferdig. Selv om dette funker best som notatprogram, kan det være greit å skrive korte ting i og lage primitive idémyldringer.
  5. Sony Vegas. Dette programmet ble brukt for å lage en visualisering til en LED-vegg vi fikk låne. Dette er det beste videoredigeringsprogrammet jeg har prøvd for Windows, og er svært lettfattelig.
Det var en mindre utfyllende post enn jeg vanligvis ville skrevet, men man må jo starte med noe lett når man ikke har ført noe annet i pennen enn sketsjehumor de siste seks månedene. Jeg tror disse programmene kan være til hjelp selv for de som ikke skal jobbe med revy.

Illustrasjon: "January first" av CrystlFlickr. CC 3.0.